Körkort bil

VI VÄGLEDER DIG HELA VÄGEN TILL DITT KÖRKORT

Vi hjälper dig hela vägen till ditt B-körkort både med automat och manuell växellåda. Utöver teori och körlektioner erbjuder vi även riskutbildning 1 och 2 samt
handledarkurser för privatisten. Här får du uppleva välutbildade, erfarna och servicemedvetna trafiklärare och samtidigt bli trygg och säker i trafiken. Vi är det perfekta valet för dig som vill skaffa
körkort i Eskilstuna. Vårt mål är att våra elever ska få ett helt utbildningspaket som de ska vara nöjda med. Såväl teori och körundervisning ska vara individanpassad till den enskilda personens önskemål och förväntningar. Våra utbildningar är baserade på Transportstyrelsens kursplan och syftar till att göra dig till en säker förare efter utbildningen.
• Kör du personbil privat men vill komplettera med lektioner på en trafikskola?
• Har du blivit underkänd vid uppkörningen och behöver tips och råd?
• Har du redan körkort för personbil men vill komma igång eller träna på körskola och känna dig säkrare i trafiken?
Välkommen att kontakta oss eller varför inte besöka oss i våra lokaler på Gamla Tullgata 3 i Eskilstuna?
Du kommer att bli välkomnad av våra duktiga trafiklärare. Själva ser de till att vidareutbilda sig fortlöpande och fördjupar sig ständigt i trafikpedagogik – något som du drar nytta av oavsett om du är ute efter körkort för bil eller moped klass 1.
Vi har flera olika alternativ som vi kan erbjuda dig, oavsett storleken på din plånbok eller din studiestil. Vänd dig till oss om du är intresserad av att skaffa dig ett körkort i Eskilstuna.
Hos oss är det enkelt att ta körkort för personbil i Eskilstuna, vi har sammanställt några steg för dig som ska ta B.

ANSÖK OM KÖRKORTSTILLSTÅND

Du behöver ett giltigt körkortstillstånd för att få övningsköra och göra förarprov. Ansökan görs digitalt på Transportstyrelsen och behöver kompletteras med ett synintyg. De flesta optiker utför synundersökning på 10 minuter utan tidsbokning, intyget kostar 75-200 kr. Ett tips är att besöka (Specsavers Optik Eskilstuna) på Kungsgatan 34, 632 20 Eskilstuna.
Ansökan om körkortstillstånd gör du här E-tjänster inom vägtrafik – Transportstyrelsen

INSKRIVNING PÅ KÖRSKOLAN

Skriv in dig på trafikskolan och välj vilken utbildning du önskar, om du ska övningsköra med automatbil eller manuell bil, intensivt eller i lagom takt. Sedan bokar du körlektioner med hjälp av oss eller själv

ÖVNINGSKÖR

Börja övningsköra, du planerar själv din egen takt. De flesta väljer att köra i lagom takt vilket innebär ca 1 till 2 lektioner i veckan under 2 till 3 månader.

Samtidigt som du övningskör läser du in teorin, genom att studera teorin parallellt med övningskörningen utvecklas du snabbare och får en bättre förståelse för övningskörningen.

Tänker du kombinera övningskörningen privat måste både du och din handledare genomgå en handledarkurs (gäller bara B-behörighet), du kan enkelt boka en tid på vår webbplats.

RISKUTBILDNINGEN

Det finns två obligatoriska moment i riskutbildningen, nämligen riskettan och risktvåan halkan. Riskettan kan du boka själv närsomhelst i utbildningen, vi rekommenderar att du bokar den redan i början av din körkortsutbildning.

Risktvåan (halkan) bokas i slutet av din körkortsutbildning eller när din trafiklärare anser att du kan klara av halkan.

Hela vår körkortsutbildning går ut på att öka riskmedvetandet och speciell vikt lägger vi på av- och påfarter på landsväg, avstånd till andra trafikanter och ett defensivt körsätt.

Mörkerkörning för behörighet B (personbil) genomför vi mellan november och februari. Du får då träna på att hantera särskilda risker vid körning i mörker. Övrig tid på året sker mörkerundervisningen i teorilokalen.

FÖRARPROVET

När du har fått godkänt på din utbildningskontroll med din trafiklärare, är det dags att boka ett förarprov.

Förarprovet består av två delar, kunskapsprov (teoriprov) och körprov, du måste först bli godkänd på teoriprovet innan du kan göra ditt körprov. Ett godkänt teoriprov är giltigt i 4 månader.

Om du utbildar dig med vår trafikskola kan du använda samma övningsbil till körprovet, om du väljer att boka ditt körprov privat måste du köra med trafikverkets bil.

KÖRKORT

Om du klarat båda proven är det bara att säga grattis till körkortet!